Partijprogramma Beter voor Den Helder | Dierenwelzijn

Dierenwelzijn

De laatste jaren zijn er binnen de gemeente Den Helder al grote stappen gemaakt om ieder dier in onze gemeente een veilige plek te bieden of dit nu gaat om de tapuit of om een verdwaalde hond. Echter het kan nog beter zijn wij van mening. Zo zal het eens tijd worden dat het dierenasiel `t Schuthok een andere (veiligere) plaats krijgt in Den Helder met een woon- en werkfunctie in het bestemmingsplan, opdat zij meer inkomsten zelf kunnen binnenhalen en minder afhankelijk worden van subsidies.

Is de dierenwelzijn boulevard een utopie? Als het aan de Beter voor Den Helder ligt zeer zeker niet. In deze financieel zware tijden voor een ieder zal er goed moeten worden gekeken naar de mogelijkheden om alle dierenwelzijnsorganisaties van Den Helder bij elkaar te koppelen. We weten dat er bij de diverse organisaties al de wens is om samen te werken, ook is het voor ons duidelijk dat er voor de diverse organisaties tempo moet worden gemaakt met een plan van aanpak in verband met de behuizing. Bij sommige organisaties staat het water tot aan de lippen, en andere kunnen nog net met behulp van subsidies het hoofd boven water houden, dit moet veranderen van een negatieve in een positieve aanpak. Wordt het makkelijk? Absoluut niet er zal heel wat moeten veranderen. Vele mensen zullen op deze manier de handen ineen moeten slaan om het voor de dieren en inwoners mogelijk te maken. Wij gaan daarvoor en u?

Waardig afscheid
Voor de meeste mensen valt hun huisdier binnen de familie, dus als het komt te overlijden dan wordt hier flink om gerouwd, het afscheid nemen valt zwaar en ook na vele jaren is het nog steeds aanwezig. Beter voor Den Helder is van mening dat er voor de inwoners van Den Helder en die van omringende gemeente een grotere begraafplaats voor gezelschapsdieren behoort te worden gecreëerd binnen de bestaande begraafplaats.

Share This