Partijprogramma Beter voor Den Helder | Mantelzorg

Mantelzorg

Mantelzorgwoningen
Mantelzorgwoningen zijn ervoor bedoeld om de zorg aan een naaste zo goed en liefdevol te volbrengen tot aan het einde. Degene die hiermee te maken hebben trekken alles uit de kast om maar aan alle eisen en regelgeving te voldoen, maar wat gebeurt er nu als de mantelzorgwoning niet meer nodig is, doordat de naaste is overleden?

Op het moment dat de naaste voor je wie zo liefdevol zorgde is overleden begint technisch gezien de kapitaal vernietiging in opdracht  van de regering. Het kan toch niet zo zijn dat je niet alleen je naaste verliest maar ook je ingelegde kapitaal.

Beter voor Den Helder wil graag dat de inwoners die zich geconfronteerd zien met deze vorm van kapitaalvernietiging een kans krijgen om de woning indien gewenst aan te bieden als toeristen woning voor een bepaald aantal dagen per jaar. Wij zullen er dan ook naar streven om dit in de gemeente Den Helder mogelijk te maken.

Mantelzorg voor mens en dier!
– augustus 2010 (opmaak) “Het initiatief moet voorkomen dat ouderen hun kat moeten wegdoen als ze er niet meer goed voor kunnen zorgen. Vrijwilligers helpen bijvoorbeeld bij het schoonmaken van de kattenbak en het borstelen. Ook kunnen ze met de kat naar de dierenarts of voor het dier zorgen als de eigenaar in het ziekenhuis wordt opgenomen.”

Zoals u hierboven kunt lezen was er in het verleden in Den Helder een prachtig initiatief dat er voor zorgde dat ouderen gewoon hun kat konden houden. Beter voor Den Helder wil dit weer opzetten, maar dan in een bredere opzet waarmee we ouderen en hulpbehoevende met een huisdier kunnen gaan koppelen aan vrijwilligers, opdat met behulp van de inwoners die hart hebben voor mens en dier weer de zorg, liefde en vriendschap kunnen gaan geven waar ze recht op hebben.

Share This