Partijprogramma Beter voor Den Helder | Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

Stationsgebieden
In Den Helder hebben de reizigers van het openbaar vervoer de keuze bij het in & uitstappen uit 2 stations. Station Zuid gelegen midden in de gemeente en met een hoog onveiligheid gehalte. Beter voor Den Helder wil dit graag veranderd zien naar een veilig gebied en daar zullen we hard aan moeten werken met de gehele gemeenteraad.

Wij gaan bij station Zuid voor kleinschalige bebouwing( Tiny houses) aan de stationskant gelegen bij Nieuw Den Helder, beveiligingscamera`s en meer politie/bewakings controles moeten dit gebied de veiligheid gaan brengen die hoognodig is. Verder zouden wij graag zien dat iedereen zijn of haar fiets/auto gewoon weer onbeschadigd aantreft. Op het moment dat daar een bewaakte fietsenstalling komt haal je het hele gebied qua veiligheid omhoog.

Beide stationsgebieden verdienen een fatsoenlijke wachtruimte voor de vele gebruikers van het openbaar vervoer.

Openbaar vervoer bus stimuleren
Het gratis parkeren in Den Helder is een feit. Toch zou Beter voor Den Helder zien dat de inwoners van Den Helder wat meer de bus nemen, want dat is beter voor het milieu ( CO2 uitstoot ).De oplettende burger zal het ook opmerkt zijn dat er met name in de daluren de bussen amper halfvol zitten. Nu kost een los kaartje voor binnen de grenzen van Den Helder 2,30 euro en voor Julianadorp is dat gauw 4,20 euro. Natuurlijk zijn er de nodige OV kaarten in omloop waarmee je de kostprijs naar beneden haalt. Beter voor Den Helder wil daarentegen naar Alkmaars model dat zo snel mogelijk de 1 euro dalkaart wordt ingevoerd.

Deze dalkaart is dan geldig doordeweeks na 09:00 uur en in het weekend.

Om elke bewoner van Den Helder hiervan te laten profiteren is het belangrijk dat de buslijn naar huisduinen wordt hersteld, en dat er door de aanbieder ( Connexxion ) kritisch naar de prijs Julianadorp – Den Helder wordt gekeken zodat zowel de bewoners van Julianadorp alsmede de vele toeristen voor een schappelijk prijs de bus kunnen nemen. Beter voor Den Helder zal er zorg voor dragen dat een nieuw te vormen college hiervoor in gesprek gaat met Provinciale Staten en Connexxion.

Share This