Partijprogramma Beter voor Den Helder | Partijkartel

Partijkartel

Het doorbreken van het partijkartel in Den Helder
Beter voor Den Helder wil invoering van bindende referenda en volksinitiatieven, vergelijkbaar met het zeer succesvolle Zwitserse model. Dit is de enige manier om de invloed van het partij kartel serieus terug te dringen en de macht van de partij-elites te doorbreken. Alleen al door de mogelijkheid van bindende referenda zullen politici veel meer voeling moeten houden met wat er leeft onder de bevolking. Er gaat dus ook nog eens een sterk preventieve werking van uit.

Daarnaast moeten aankomende burgemeesters direct worden gekozen door de inwoners van Den Helder. Iedere volwassen Nederlander moet zich kandidaat kunnen stellen. Niet alleen is dit in overeenstemming met de democratische praktijk in de rest van de wereld, het is ook een zeer effectieve manier om het partij kartel effectief open te breken. We kunnen ons niet langer laten opzadelen met kartelleden waarvoor ook nog even een baantje moet worden geregeld.

Wij gaan niet afwachten totdat het partij kartel ooit eens tot verandering overgaat, maar geven de mensen in Den Helder  nu al meteen zelf de mogelijkheid om actief de eigen stem te laten horen en meer invloed te krijgen op de koers die onze stad moet uitzetten.

Wij gaan voor :
– Invoering van bindende referenda en volksinitiatieven naar Zwitsers model om het partij kartel te doorbreken en de invloed van kiezers serieus te vergroten.
– De kwaliteit van het openbaar bestuur drastisch verhogen. Een slankere, efficiëntere organisatie.

Share This