Partijprogramma Beter voor Den Helder | (Beter voor) Sport

(Beter voor) Sport

Sport dient een maatschappelijk doel dat kan worden ingezet om pedagogische doelen te dienen, want via de sportclubs kunnen mensen makkelijker een ingang vinden op de arbeidsmarkt en het helpt ons de inwoners langer fit en mobiel te blijven. Sport helpt mensen uit hun isolement te halen en geeft de mensen hun eigenwaarde terug.

Onze mooie sportieve stad is omgeven door water, goed voor de visserij, marine en offshore alsmede toerisme, toch brengt het ons ook gevaar. Iedereen is bekend met de verhalen uit het land over verdrinkingen van kinderen, dit willen wij niet in Den Helder. Beter voor Den Helder is daarom een voorstander van de herintroductie van het schoolzwemmen.

Als stad hebben we alles in ons om ons te profileren als ‘ Sportstad van de Noordkop’ . Zo bezitten we de vele faciliteiten om dit mogelijk te maken, met daarbij opgeteld een leidende sport positie in de Noordkop denk hierbij aan het; tafeltennis, basketbal, zwemmen, judo, kickboksen, zaalvoetbal, atletiek en de vele anderen sporten die bij ons op zeer hoog niveau, en vaak zelf het hoogste niveau, worden beoefend. Ook hebben we ervaring met organiseren vannationale en internationale evenementen. Beter voor Den Helder ziet deze mogelijkheden als unieke kans om Den Helder, zowel in de regio als  nationaal en internationaal, te presenteren als sportstad en zal zich hier dan ook voor inzetten. Voor ons is het duidelijk  dat sport een zeer belangrijke functie heeft binnen de maatschappij, sport is er voor iedereen en iedereen telt mee.

Share This